Wednesday, November 30, 2011

Fukken Comixed (Harry Potter) " Pemain import Slytherin"

Update!!!! Esok aku presentation...saje je nak bagitau..kthanxbai!


Tuesday, November 29, 2011

Fukken Comixed (Alamak Toyol) "Toyol Murah"

Yezzzaa!!! Update comixed yang latest dari filem Alamak Toyol. Layanzz!


Master Photoshop Level 99!

Dalam banyak2 perisian yang kerap aku pakai, Adobe Photoshop adalah salah satu perisian favourite aku. Dengan perisian ni, aku boleh buat macam-macam. Seperti menghilangkan jerawat di muka aku dalam sekelip mata, menghasilkan six pack palsu kat perut aku yang bersaiz XXL dan menjadikan gambar 2 megapixel yang aku ambik dari henfon Sony Ericson J105 Naite ala-ala gambar yang diambik DSLR. Sumpah hidup aku akan kemurungan tanpa Photoshop. LOL

Sebagai seorang pengguna Photoshop tegar, aku respek seorang pakcik tua yang bernama BaoJun Yuan ni. Apasal plak?  Pakcik ni adalah salah seorang ahli China Senior Photographers Association. Umur pakcik ni dah 76 tahun dan dihormati oleh masyarakat China kerana beliau telah banyak membaiki gambar2 lama yang dimiliki penduduk disana dengan menggunakan perisian Photoshop!. Lagi satu, pakcik ni mula belajar menggunakan perisian tersebut semasa beliau berumur 60 tahun. See, the process of learning will never be late!

Setakat ni, beliau telah membaiki lebih 2000 keping gambar. Ayuh kita melihat hasil kerja pakcik ni.






Saturday, November 26, 2011

Anwar Ibrahim adalah seorang ahli gusti WWE

Hahaha...sapa punya angkara la customize character Anwar Ibrahim dalam game ni?



Sumpah cute! Kucing bergusti dalam gelanggang WWE!!

Head explodes because of cuteness!!! AWWWWW!!!




Iklan AT&T yang menarik

Tangan + Kreativiti = SENI YANG AWESOME!

                                                        

Thursday, November 24, 2011

Konsep sofa awan yang cool!

Teringin nak jadi macam Son Goku yang boleh tidur di atas awan terbang? Usah bimbang, angan-angan korang mungkin akan menjadi realiti. Seorang designer yang bernama D.K Wei, telah reka satu konsep sebuah sofa yang unik dimana ianya boleh terapung seakan-akan awan. Sofa ni terapung dengan kuasa magnetik yang dihasilkan oleh magnet dibawah sofa awan tu. Mana nak carik sofa ni? Belum ada lagi bro...masih dalam peringkat konsep...harap satu hari nanti sofa ni ada la dijual kat Court Mammoth. Boleh bayar ansur-ansur dengan faedah 10% setahun....ciao!




Credit: dvice.com

Trailer filem yang dinanti-nantikan pada tahun 2013 (MESTI TONTON)

Inilah filem Hollywood yang sudah lama ditunggu-tunggu! Bukan Avengers! Bukan Batman! Bukan Amazing Spiderman! Tetapi................................



Tuesday, November 22, 2011

Pokemon versi real

Korang pernah suka Pokemon? Aku tak...aku #TeamDigimon...Pokemon tak bad ass..hahahaha..sorry Pokefags! Okay aku bergurau senda semata-mata. Kat sini aku nak tunjuk gambar beberapa spesies Pokemon dalam versi real. Harap-harap korang yang Pokefags ni enjoy!

(Maafkan aku kalau gambar2 ni dah basi dah....aku memang slowpoke..pffftt)

Ekans

Ivysaur

Lapangan Terbang yang pelik di Portugal

Madeira International Airport terletak di Funchal,Madeira di Portugal. Ianya dibuka pada tahun 1964 dengan 2 landasan yang berukuran sepanjang 1,600 meter (5248 kaki). Landasan mendarat yang pendek ini kadang-kadang agak merumitkan walaupun untuk juruterbang yang berpengalaman. Bukan hanya faktor panjang landasan sahaja, malah persekitaran yang berbukit dan lokasi yang dekat dengan laut menyukarkan lagi prosedur pendaratan kapal terbang yang mendarat di lapangan terbang ini.

Pada tahun 1977, sebuah kapal terbang Boeing 727 dari Brussel pernah mengalami kemalangan disini dan telah mengorbankan 131 nyawa. Kejadian ini berlaku kerana jarak landasan yang agak pendek. Sejak kejadian itu, pihak berkuasa mula memikirkan cara bagaimana untuk memanjangkan lagi jarak landasan kapal terbang tersebut.

8 tahun selepas kejadian, landasan lapangan kapal terbang tersebut dipanjangkan sebanyak 200 meter dan dibina atas lautan.  Pada tahun 2000, landasan lapangan kapal terbang tersebut dipanjangkan lagi. Tetapi ianya tidak lagi dibina diatas tapak perlupusan. Sebaliknya, ianya dibina diatas 180 tiang konkrit, setiap satu mempunyai ketinggian sebanyak 70 meter.


Lapangan Terbang ini juga pernah menang dalam anugerah "Outstanding Structures Award" pada tahun 2004 yang dianugerahkan oleh International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE).




Katty Perry dan adik beradik?


Adakah kebetulan atau memang ayah dia.....ehem2.....



credit: 9gag.com

Lagi video lagu Lady Gaga Bad Romance versi Komunis!

LoL....Communist is funneh!



Koir cover "Lady Gaga - Bad Romance" versi China Komunis

China pun nak buat cover Lady Gaga gak! Btw...the white dress chicks are totally hawwts!





p/s: Btw...yang petak2 tu macam Hollywood Squares kan? Sepatutnya 3x3...bukannya 4x2...LoL peniru!

Okay doods! Jom troll geng2 Indon!!!

Tadi Indonesia kalah bola. Mesti dorang frust gila babi. Tu la kutuk sangat Malaysia, bakar bendera, hina lagu Negaraku. Wadefakk sungguh mereka ini! Ayuh kita sebar gambar ni sebagai balas dendam! ahhahaha


Sunday, November 20, 2011

Fukken Cool! Set Alat Pemanggang Blacktop 360 yang cool!

Inginkan kelainan semasa memanggang ayam, kotey anjing hot dog dan burger? Cuba dapatkan Set Alat Pemanggang Blacktop 360 (Blacktop Party Hub 360 Grill-Fryer) di Amazon.com sekarang jugak! Set alat memanggang ni bukan sahaja berfungsi untuk memanggang, tetapi juga boleh berfungsi untuk menggoreng makanan favourite korang seperti nugget, french fries dan ayam goreng. Tapi kalau korang nak goreng keropok lekor Losong boleh gak. Syok dowh kalau picnic dengan keluarga kat tepi pantai pastu goreng2 keropok takpun cucur pisang...slurpppp

Korang boleh dapatkan alat ni kat Amazon.com. Harga dia USD240.00 (RM787+/-)





Fukken Video! : Berbasikal dengan satu tayar di China

Orang China ni memang weirdo....sighhh..=_=



Cuba cari kucing dalam gambar ni

Jom kita exercise otak kita jap....jom cari kucing dalam gambar ni! Good Luck!


Fukken Comixed (Al-Hijab) "Cara lojik nak tengok hantu"

Selamat Hari Sabtu Ahad uols!!! Ni comixed baru dari citer al-Hijab. Semoga korang happy2 di hari Sabtuday Ahadday ini! Layanzzz doods!


Saturday, November 19, 2011

Cosplay animasi "The Simpson" versi orang Korea Selatan

Siapa suka tengok animasi "The Simpson"? Angkat tangan!!! Bila kita cakap pasal cosplay, mesti ianya dikaitkan dengan orang Jepun. Orang Jepun ni memang suka aktiviti cosplay ni. Orang Korea pulak camne? Kat bawah ni gambar orang Korea meng-cosplay-kan watak2 animasi The Simpson.

Hasilnya.......doods...it's creppy....=____=``





Sumber: http://geeks.thedailywh.at/2011/09/27/cosplay-corner-74/

Friday, November 18, 2011

Fukken Pic!: Pantai Merah Panjin,China

Pantai Merah (The Red Bitch Beach) terletak di Liaohe River Delta, kira-kira 30 kilometer barat daya Bandar Panjin di China. Pantai ni jadi kemerah-merahan kerana sejenis rumpai yang hidup subur di tanah yang beralkali. Rumpai tersebut mula membesar pada bulan April dan Mei dan ianya kekal berwarna hijau ketika musim panas tetapi akan berubah kepada warna merah apabila musim luruh berlaku.



Fukken Pic!: Terowong Cinta di Kleven,Ukraine

Gambar-gambar kat bawah ni sebenarnya terowong kereta api. Terowong ni digelar Terowong Cinta (Tunnel of Love) dan ianya terletak di Kleven,Ukraine. Tempat ni memang betul-betul macam dalam citer dongeng. So, apa lagi? Kumpul duit banyak2, pergi berbulan madu dengan isteri yang sah kat sana!




Tuesday, November 15, 2011

Fukken Comixed Special : Selena Gomez vs Shila Hamzah!

Comixed fresh dari dusun rambutan! Honestly, aku tak minat dua-dua penyanyi ni. Tapi kalau diberi pilihan, aku pilih Shila Hamzah!!! Woohooo!!! Sokonglah artis Malaysia!!



Layan cover shila sebentar...~ huhuhu




Sunday, November 13, 2011

Anugerah Blog & Blogger Paling Popular

Assalamualaikum~


Ehem2...Hari ni, ntah macam camne, aku tergerak hati nak join kontez dari Fizz Mikz rasanya. Ni la first time aku join mana-mana contest sejak ada blog ni. Memandangkan hari ni aku bosan giler tak tahu nak buat apa. Aku join je la kontez ni. Kalah or menang, tak kesah la...saje je nak join....huhuhu..

So...kalau korang nak join kotez ni..join la ek. Lagi ramai lagi syokk. Korang terus je pegi kat blog penganjur. Dan terma dan syarat kontez ni adalah.....


Okay babes and dudes! Masa untuk entry untuk kontez ni...Huhuhu....camne nak tulis ek?

Blog ni dicipta masa bulan puasa tahun iaitu 13 Ogos 2011. Masa tu, aku tengah menunggu waktu berbuka. Dengan perut yang terlampau lapar sebab skip sahur hari tu, aku cari something yang dapat mengalihkan perhatian aku agar aku dapat menahan lapar. Lepas tu, keluar la mentol idea atas kepala aku..TINK*!


So, aku decide nak buat blog. Aku pun create la blog dengan nama FUKKENLOL. Nama panjang die F***ing Laughing Out Loud. Konsep blog aku ni "light humour". Maksudnya blog aku ni mengandungi humour2 yang ringan la. Isi kandungan dalam blog aku ni,secara jujurnya aku boleh cakap bukan semuanya milik aku yang original. Entry yang betul2 hak milik aku yang original adalah comixed,demotivational poster dan sesetengah gambar gif. Yang selebihnya aku ambik dari mana2 sumber macam memebase,9gag dan sebagainya~

Jenis entry yang menjadi kekuatan blog ni adalah....sudah semestinya comixed! Comixed atau "YonKoma" sepatutnya cuma ada 4 petak untuk jalan cerita. Tapi comixed buatan aku ni selalunya 8 atau 9 petak bergantung dengan jalan cerita la. Dalam comixed aku ni, aku akan ambik mana2 scene dari filem-filem yang aku pernah tonton, pastu aku buat jalan cerita yang karut marut, buat dialog entah apa2 dalam comixed tu. So, kalau sesiapa yang dah jadi pembaca setia blog ni, memang dah biasa la dengan comixed aku ni....hehehe

Antara filem-filem yang dah dijadikan comixed oleh aku ialah: KL Gangster (yang ni paling femesss skali), Hantu Bonceng, Sekali Lagi, Harry Potter, Wanted, Thor dan sebagainya...


Okay!! Tu je kot...kalau korang nak join contest ni...jomm la!!

***Untuk kontez ni..aku akan tag dua minah awesomee nih!


That's all folks!! CIAOO!!!

Fukken WIN! Cara-cara nak buat Kit Kat Gergasi

Tipu la korang kalau korang cakap korang tak suka Kit Kat. Bagi aku kan, Kit Kat la snek yang paling sedap giler! Tapi Kit Kat ni kecik sangat dowh. Bagi seseorang yang mempunyai perut yang bersaiz XXL seperti aku, sepapan Kit Kat tu memang hanya untuk melekat kat celah gigi aku je. Namun, mimpi aku akan menjadi realiti sebab memang ada cara nak buat Kit Kat gergasi!!! Wohooo! Ni kalau ajak M.Nasir ni mesti die sukew!!




Errr....kan dah M.Nasir Hang Tuah dah marah aku...huuu...ok la..jom layan tutorial buat Kit Kat gergasi!!











P/S: Korang cayer la cakap aku....satu hari nanti, aku akan buat KIT KAT Gergasi aku sendiri! hahaha..dun u jelly mehh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...