Thursday, December 6, 2012

Kucing Comel Hari Ini # 2

Ni ikan buntal ke kucing?


Thursday, November 29, 2012

KURATAS - Robot gergasi dari Jepun

Sesiapa yang mempunyai impian untuk memandu robot seperti Gundam ataupun Metal Gear, mungkin impian korang akan tercapai selama ini!


Friday, November 23, 2012

Bangla menyanyi lagu Najwa Latiff (Kosong)

Tahniah Najwa Latiff kerana mempunyai peminat dari seluruh dunia terutamanya dari Bangladesh.

Kosong...kosong..Roti Kosong satuuuuuuuu~




Credit: Mohd Adzrim

Thursday, November 22, 2012

Video ujian perkauman di Israel

Okay....ini entry yang serius, bukan untuk lawak. Just nak share kat korang sesuatu yang boleh buat korang berfikir. Bila kita cakap mengenai bangsa Yahudi, perkara pertama yang kita cop kat dorang adalah dorang adalah bangsa yang jahat  dan kejam. Aku tak nafikan semua tu. Tapi bagi aku bukan semua Yahudi tu jahat. Ada yang baik hati. Manusia semua sama je. Ada baik, ada jahat. Fullstop.

Aku bukan pro-Yahudi/Israel. Aku cuma pro-kemanusiaan. Secara jujurnya, aku tak pernah mendoakan kemusnahan Israel. Apa yang aku selalu doa, agar Israel dan Palestin, bangsa Yahudi dan bangsa Arab berbaik-baik dan tamatkan peperangan. Mungkin buat masa ini, keadaan itu sukar untuk dicapai. Tapi aku percaya, mungkin satu hari nanti, keamanan dapat dicapai di sana.

Video yang aku nak kongsikan ni agak menarik sekali. Video ni pasal sebuah rancangan di Israel yang melakukan satu ujian sosial. Dorang nak mengkaji bagaimana sebenarnya hubungan bangsa Yahudi dan Arab ni. Adakah wujud toleransi diantara mereka? Adakah benar bangsa Yahudi ni betul-betul perkauman.

Korang tengok la sendiri dan nilai.. =)

 

#prayforPeaceIsraelPalestine

Bila dunia haramkan capmelan....

Ini lawak celaka....memang celaka!! kah kah kah

credit to @waksapar23

Tuesday, November 20, 2012

Kucing comel hari ini

Okay....aku takde lawak Yahudi dah...

Nah gif kucing yang bebas daripada unsur-unsur Yahudi...


Fukken Comixed (The Avengers) "YAHUDI"

Nah...comixed yang bertemakan Yahudi.

FYI, memang benar.....ayah Robert Downy Jr merupakan seorang Yahudi.SO? Y Bother? #tweetmacamdivaAA


Sunday, November 18, 2012

Kereta Proton Satria paling mahal

Jangan sangka kereta Proton yang cikai pun orang boleh jual mahal. Korang ingat harga Proton Preve tu dah kira mahal ke? Proton Satria tahun 1999 pun ada yang mahal tau! Tak sangka kereta tempatan second hand boleh menyaingi harga sebijik kereta Alphard!

Oleh itu, marilah kita undi Pakatan Rakyat supaya mereka boleh menurunkan harga kereta. Korang senang, aku pun senang....hahhahhaa



Credit: Mohd Adzrim

Saturday, November 17, 2012

Peminat Assassin's Creed 3 patut tengok video ni!!

Game Assassin's Creed 3 memang superb! Sesiapa yang belum main, perlu cuba main. Very nice graphic, nice gameplay dan educational sebab boleh belajar sejarah American Revolution. Awesome!

Kat bawah ni video parkour yang diilhamkan dari game tersebut. Enjoy!!

Wednesday, November 14, 2012

Hukum Karma, Bayi vs Kucing

Ouchhhh!!! That's must be hurt....


Vladimir Franz, calon presiden Republik Czech bertatu seluruh badan

Walaupun berwajah pelik, Vladimir Franz mempunyai impian yang sangat besar untuk mengalahkan Presiden Republik Czech sedia ada, Vaclav Clauz. Dia ingin menjadi Presiden yang mempunyai tatu penuh diseluruh badan yang pertama di dunia.

Vladimir bukan sahaja seorang artis seni, tetapi dia juga merupakan seorang Professor di universiti yang terkemuka di Republik Czech, komposer persembahan teater dan mempunyai ijazah kedoktoran dalam bidang undang-undang. Dengan latar belakang sedemikian, why not dia tak boleh jadi presiden kan? Sedangkan Anwar Ibrahim yang hanya Ijazah Sastera pun boleh jadi Timbalan Perdana Menteri dulu, tak kan Vladimir tak boleh....lol

Jom kita tengok calon bebas ini yang sebijik macam muka Avatar. Mungkin Perdana Menteri kita boleh buat tatu 1Malaysia di ruang kosong pada kepalanya untuk meraih undi rakyat....sekian..







Sunday, November 11, 2012

Photoshop menyelamatkan majlis perkahwinan Lee Chong Wei

Semalam ramai orang butthurt Rosmah duduk tengah2 pasangan pengantin. Toksah butthurt lagi, aku dah setel masalah tu....hahahaha


Friday, October 12, 2012

YOCO (YOU ONLY CONVO ONCE)

Aku salute la mahasiswa masa kini. Dorang memang berani buat sesuatu yang lain daripada yang lain. Mahasiswa sekarang bukan sahaja berani menurunkan bendera gambar PM seperti Adam Adli (LOL), tapi berani juga membuat aksi bukan-bukan semasa menerima watikah sewaktu konvokesyen.

Ini baru dinamakan....#YOCO! 

YOU ONLY CONVO ONCE! (itupun kalau korang convo diploma pastu taknak sambung degree..lulz)

Tuesday, October 9, 2012

Fantastic Baby Aidilfitri Versi Kartun

Masihkah korang ingat video seorang minah dari Singapura yang menyanyi lagu "raya" versi Kpop pada bulan Ogos lepas?

Haa..ni dia parodi video versi kartun yang dibuat oleh Pais Mais


Monday, September 10, 2012

Fukken GIF # 7

Kucing ini sangatlah.......menyeramkan..=__=


Parkour ala-ala Assassin's Creed

Sesiapa peminat tegar game Assassin's Creed, korang patut tengok video ni. Memang AWESOME!


Kompilasi kemalangan di China (Bangang)

Setiap kali aku tengok berita kemalangan di China kat TV, aku facepalm. Aku pun heran, camne la dorang boleh eksiden dengan cara yang paling bangang? Dorang ni amik lesen terbang ke apa? Seriously, kalau aku kat China, aku rela jalan kaki daripada memandu kat sana. Dorang punya etika pemanduan memang teruk giler!


Sunday, September 2, 2012

Gangnam Style tu ada sangkut paut dengan Yahudi ke?

Semoga konspirasi Yahudi dapat dirungkaikan...lol..


Ada sape2 nak buat tarian BAT YAM STYLE? Anyone? Anyone?

Friday, August 31, 2012

Fukken Comixed (3 Idiots) "Gangnam Style"

First time aku buat comixed dari cerita Hindustan!



oppp..oopp....blom habis lagi citer ni..





Sunday, August 26, 2012

Kucing Kobra

Penat aku layan video FANTASTIC BABY AIDILFITRI hari ni. Sebelum tidur, jom tengok kucing bergaduh ala-ala Chuck Noris dan Bruce Lee nih..


Friday, August 24, 2012

Artwork yang photorealistic yang dilukis dengan Ball Pen

Kreatif!

Apa yang aku post kali ni adalah artworks Samuel Silva yang berumur 29 tahun dan berasal dari Portugal. Apa yang special sangat dengan karya beliau?  Kalau budak Art Design Lim Kok Wing mesti akan cakap "Eleh..aku pun boleh buat camni dengan Photoshop dowhhh! *duckface*"

BITCH PLEASE!.... artwork ni dihasilkan dengan ball-pen je. Boleh celen tak?









Sumber: Amusingplanet.com

Thursday, August 23, 2012

Video Kpop sempena Aidilfitri

Selepas "Budak Sakit Mata MC 5 Hari", Singapura melahirkan lagi "artis" (LOL) Youtube yang bakal menjadi viral di negara ini. Semoga Youtubers Malaysia mengikuti jejak langkah jiran negara kita ini.

Sumpah lagu ini boleh mendatangkan kanser....


Tuesday, August 7, 2012

Fukken Comixed (Titanic) "Janji Dicapati #4"

Credit  to : Muhd Yazid Abd Rahim (sebab mendesak aku buat entry pasal logo Janji Dicapati)


Thursday, August 2, 2012

Fukken Comixed (300) "Janji Dicapati"

Comixed yang paling panjang dalam sejarah blog ni..Enjoy!!!! ^__^






                      Photobucket


Tuesday, July 31, 2012

Budak Gedik MC 5 Hari versi Kartun

Aku tak tahu apa masalah budak ni...=_=



Yang ni versi original.....






Credit to: Fathirul Adeeb / Blogsarkas/ Pais Mais

Nama-nama atlit sukan yang lucu di Sukan Olimpik 2012

Sukan Olimpik merupakan acara sukan yang besar dimana ianya disertai oleh atlit-atlit dari serata dunia. Dalam acara sebegini, kita boleh nampak nama-nama atlit dari pelbagai bangsa dan budaya. Some of them are little bit weird. Jom kita tengok senarai nama-nama atlit yang aneh (dan juga lucah) kat bawah ni ok!

1) Yoo Suk Kim (You suck kim?)

2) Destinee Hooker (Pelacur?)

3)Jack Buttland

4) Amit Kumar Amit Kumar (brapa banyak amit kumar daa)

5) Victoria Poon (Sikit lagi nak jadi "porn")

6) Hope Solo (Forever alone?)

7)Zbigniew Bartman (Na Na Na Na Na BATMAN!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...