Friday, December 30, 2011

Fukken Comixed (Ombak Rindu) "Kontroversi hangat"

Entry terakhir untuk malam ni. Esok abe nak masuk hutan 3 hari 2 malam. Takde Internet, takde line Maxis...=_=



Thursday, December 29, 2011

LULU CALDINA REVIEW BLOG SAYA


(Nak follow sila ke link ini--------->KLIK)

Assalamualaikum..

Hye random readers!
Esok aku nak masuk hutan 3 hari 2 malam.
Sebelum aku nak masuk hutan esok,
malam ni aku nak join segmen yang dibuat
oleh LuLu Cardina.

Nama segmen tu adalah LuLu Cardina Review Blog saya

Kenapa aku nak LuLu review blog aku ni?

Seriously, bukan trafik yang aku cari, bukan populariti yang
aku nak. Yang tu aku boleh cari sendiri kot. Tapi kalau trafik ke
blog aku naik disebabkan segmen ni, nak buat camne kan? Rezeki~

Aku dapat banyak feedback dari pembaca blog aku ni. Some of them are positive,as
well as negative. Caci maki pun ada gak. Hahaha...tapi aku tak pernah give up.
Aku blogging ni untuk buat dunia ketawa, or atleast kalau tak seluruh dunia, satu Malaysia pun jadi la.

Blog aku ni masih muda, baru je dalam 5 bulan lebih. Dalam tempoh tu, aku bnyk belajar selok belok dalam dunia blogging ni. So far, memang sronok la berblogging ni. Aku nak blog ni boleh buat pembacanya happy selalu. Happy sokmo bak kata orang Ganung. Jadi, untuk improve-kan kualiti blog ni, aku perlukan someone yang boleh review blog aku ni. Please Lulu...I really need it =)

Harap-harap Lulu boleh review apa saja yg ada dalam blog ni. Berilah pandangan or kritik sama ada kandungannya,header ke, blog design ke,gadjet dlm blog ni ke...
Kalau ada kekurangan aku try adjust la ek...hehehe

So, aku harap dapat masuk kedalam 5 senarai blog yang direview oleh LuLu ni. Kalau blog ni dapat peluang, Insyaallah aku akan cuba improve blog ni sebaik yang mungkin. Make more readers LOL as hard as they can!

inb4, this simple comixed is for u. In order to grab ur attention! LOL


Fukken Comixed (Ombak Rindu) "Lemas"

Hari ni ramai orang borak pasal Ombak Rindu dalam Facebook ek? Mentang2 la citer tu dah boleh download.....lol..


Fukken Comixed (Harry Potter) " Santapan Malam Istimewa"

Update untuk malam ni dari filem Harry Potter. Enjoys!


Fukken Comixed (Ombak Rindu) "Ayam kampung"

Comixed latest dari Ombak Rindu yang aku baru download tadi. Idea dari jamban. Peace.


Wednesday, December 28, 2011

FukkenLoL Comixed Kontezz # 1

Kepada pembaca Fukkenlol, aku nak ucapkan terima kasih banyak2 sbb support blog ni!
Korang memang awesome!

Setakat ni, aku dah buat dalam 100 lebih comixed untuk korang baca. Aku harap korang terhibur dengan lawak bangang comixed aku ni. So,untuk menghargai korang yang selama ni yang selalu baca,like dan komen comixed aku ni, aku dengan muka tak malunya ingin menganjurkan "Fukkenlol Comixed Kontezz" yang pertama untuk blog ni. Sekarang aku nak rehat jap buat comixed, giliran korang pulak yang buat ok?



Ok, jom tengok syarat dan terma kontezz ni!

+Kontezz ni HANYA akan menerima 30 penyertaan sahaja. So, siapa cepat dia yg akan tercalon.


+Setiap peserta hanya dibenarkan hantar SATU comixed sahaja. Jadi, buat sebaik mungkin comixed korang tuh. Biar lawak perabis!


+Format comixed adalah, minimum 4 kotak vertikal dan maksimum 8 kotak vertikel shj.


+Comixed korang boleh diceduk mana2 scene filem yang korang nak. Tak kesah la filem Melayu,Omputih,Cina,Siam,Jepun,Korea atau Mongolia. Lantak korang la!


+Filem2 yang didownload dari jizzhut.com,porntube.com,redtube.com,xhamster.com,cumfiesta.com dan seangkatannya tidak dibenarkan! Giler ke?


+Korang mesti mention dari filem mana korang dapat scene untuk comixed korang tu. Kalau comixed korang tu dari scene 2 filem berlainan, letak la tajuk filem tu.


+Ingat, story comixed korang tu jangan menyentuh isu2 politik,agama,rasisme dan lucah2. Hanya lawak saje!!!


+Story comixed korang mestilah original buatan dan idea korang. Jangan ceduk dari 4chan,9gag atau memebase. Be creative ok dear?


+Aku sarankan korang guna software "Photoscape" kalau nak combine scene comixed tu.Baru nampak kemas. Kalau xde software ni, sila cari kat google dan download.


+Pemenang kontezz ni diukur berdasarkan jumlah LIKE yang korang dapat. Korang send comixed kat aku, pastu aku akan publish kat blog. Korang try la promote comixed korang kat member2, suh dorang like.


+Kontezz ni bermula dari SEKARANG! Penyertaan akan ditutup selepas aku terima comixed yang ke-30. Yang tak dapat join tu, mintak maaf byk2 ok. Tunggu Kontezz yang ke-2 plak nnti.


+Lepas aku publish 30 comixed kat blog, proses pengundian akan dijalankan dalam 2 minggu. So, try tarik minat pembaca untuk like karya korang.


+Tarikh tutup, tak tahu....belum decide lagi. Tunggu aku dapat 30 penyertaan dari korang sumer dulu k?


+Korang boleh hantar comixed korang tu kat fukkenlol@gmail.com


Oraitt...tu je kot syarat n terma kontezz ni. Sesiapa yang menang kontezz ni akan mendapat sebijik Ipad 2....errr..ok aku tipu. Hadiahnya adalah topup RM20 je. Sorry la hadiah tak seberapa. Hey! Dengan topup sebanyak tu korang boleh bermanja2 dengan GF/BF korang tau? UNTUNGLAH TU!!! 


Kalau korang rasa hadiah yang aku bagi ni terlalu cikai, takyah join la kontezz ni k? Hadiah tak penting, yang penting korang have fun dalam kontezz ni. Insyaallah, kalau ada rezeki, kontezz seterusnya aku kasi UP lagi hadiah kot. Topup Rm30 plak ke....hehe

So, what u waiting for? Join lah!

Tuesday, December 27, 2011

Fan Made Naruto Live action

Kat Youtube banyak fan made live action Naruto. Tapi semuanya hampeh. Tapi bagi aku, fan made yang ni la yang paling awesome aku pernah jumpa! Layan oiii!



Project Genex: Resident Evil buatan Malaysia

Genre filem seram kat Malaysia ni tak habis-habis genre yang sama. Asyik2 pontianak, toyol, hantu bungkus, pastu pontianak balik, langsuir bla bla bla. Pastu filem pasal orang kena rasuk plak. Aduyai...asyik2 benda sama sama je. Luckily, industri perfileman Malaysia masih ada harapan lagi. Aku baru jumpa short film ni kat YouTube. Short Film yang dibuat oleh Otekkekatak ni menggunakan teknologi CGI untuk menghasilkan menatang huduh yang seiras dengan NEMESIS (Resident Evil,duh~). Ofcoz la short-film ni bukan original ideanya, tapi short-film ni wajar diberi perhatian dan ia menandakan yang industri perfileman Malaysia ni berada di jalan yang progresif! Come on, tak silap aku belum ada lagi kan filem kat Malaysia ni yang bergenre Sci-fi Horror kan?

Harap satu hari nanti, team dorang ni boleh buat filem Sci-fi Horror/Survival Horror pertama kat Malaysia ni. Dan kalau boleh idea dan konsep mestilah original, toksah la plagiat dari citer Resident Evil atau The Walking Dead ke. Well, just wait and see....



Fukken Comixed (KL Gangster) "Jai dicabar"

Lama tak wat comixed dari filem box office KL Gangster ni. Mungkin tak semua yang faham comixed ni, tapi siapa2 yang kaki 9gag.com tu sure faham kot. Enjoy!


Sunday, December 25, 2011

Fukken Comixed (City Hunter) "Skodeng"

Last post untuk hari ini. Dari K-Drama City Hunter. Merry Xmas kepada yang menyambutnya!


Fukken Comixed (City Hunter) "Peluru"

Entri kedua untuk hari ini dari K-Drama City Hunter! ENjoys!


Fukken Comixed (City Hunter) "Syampu"

Hello all! Lama aku tak buat comixed based on Drama Korea. Kali ni aku nak update comixed dari drama City Hunter. Not sure korang pernah tengok tak drama ni. Kalau belum tengok aku suggest sila download kat TeamHanna.Org. Drama ni memang awesome! Tak nak cakap banyak, korang baca je la comixed pertama untuk hari ni! Ciao!





Friday, December 23, 2011

Video review by boring L #1 Super Junior Sorry Sorry

Hey all! Ni comixed category baru yang disampaikan oleh L. Mungkin pas ni, setiap minggu ada 2 3 video akan direview oleh L. L ni orang yang membosankan. Sukar untuk puaskan hati dia kalau dia review video ni...hahaha...enjoys!


Parodi lagu Rebecca Black Friday oleh Raef

Salam semua! Hari ni hari Jumaat! Tak payah la menggatal bukak Youtube dengar lagu Friday yang dinyanyikan Rebecca Black tu! Hampeh je! Jom dengar lagi Friday versi Islamik skit..hehehe



Wednesday, December 21, 2011

Trailer Game Metal Gear Rising

Not sure berapa ramai yang pernah main game Metal Gear Solid kat sini. Tapi mana2 peminat game ni sure tak sabar2 game Metal Gear Rising ni keluar kan? Dulu zaman Playstation, game ni la aku sanggup ulang2 main sebab gameplay nya tak membosankan. Pastu beralih plak ke zaman Playstation 2, layan MGS:Sons of Libertry dan MGS3:Snake Eater dan tak lupa MGS4:Guns of Patriot kat Playstation 3. Pendek kata,game Metal Gear memang awesome level dewata raya! Tak lama lagi Metal Gear Rising nak kluar dah,dulu heronya Solid Snake, skarang dah ganti dengan Raiden plak. Jadi, adakah Raiden ni mampu menyaingi kehebatan mentornya Solid Snake? Sama2 kita nantikan game ni!

Inb4, nasib baik aku ada XBOX360...dapat gak merasa main game ni nanti...la la la! Jelly?



Thursday, December 15, 2011

Fukken Comixed (Harry Potter) " Tak putus asa"

Hello random reader! Comixed dari Harry Potter episod brapa entah. Don't care, layanz jer!


Sunday, December 11, 2011

Fukken Comixed "The Killers - Somebody told me"

Hooyah! Comixed fresh dari ladang durian. Comixed ini diperah dari videoclip lagi Somebody told me oleh band The Killers. 




KORANG MEMANG SUPER AWESOME LEVEL GODLIKE KALAU KORANG FAHAM COMIXED INI!!!!!

Saturday, December 10, 2011

Hero Matrix yang baik hati?

Semoga artis-artis Malaysia mencontohi abam Keanu Reeves kiter ni.....SALUTE!


Dinding Chewing Gum di California

Dalam banyak2 sisa makanan, aku rasa sisa cokelat getah (chewing gum) lah yang paling annoying sekali. Sumpah kalau terpijak sisa chewing gum mesti mencabar gila babi nak buang benda alah tu. Dats y kot kerajaan Singapura mengharamkan chewing gum kat negara dorang....

Tapi kat California, dorang kat sana ternyata awesome sebab boleh menjadikan sisa chewing gum yang korang anggap annoying ni sebagai SENI. Kalau korang dapat pegi kat California, cuba singgah kat Bubblegum Alley dimana banyak gila sisa chewing gum ditempek pada dinding. Kat sana, korang boleh tengok lapisan tebal chewing gum yang berwarna-warni pada dinding tu. Awesome dowh....





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...