Sunday, November 13, 2011

Anugerah Blog & Blogger Paling Popular

Assalamualaikum~


Ehem2...Hari ni, ntah macam camne, aku tergerak hati nak join kontez dari Fizz Mikz rasanya. Ni la first time aku join mana-mana contest sejak ada blog ni. Memandangkan hari ni aku bosan giler tak tahu nak buat apa. Aku join je la kontez ni. Kalah or menang, tak kesah la...saje je nak join....huhuhu..

So...kalau korang nak join kotez ni..join la ek. Lagi ramai lagi syokk. Korang terus je pegi kat blog penganjur. Dan terma dan syarat kontez ni adalah.....


Okay babes and dudes! Masa untuk entry untuk kontez ni...Huhuhu....camne nak tulis ek?

Blog ni dicipta masa bulan puasa tahun iaitu 13 Ogos 2011. Masa tu, aku tengah menunggu waktu berbuka. Dengan perut yang terlampau lapar sebab skip sahur hari tu, aku cari something yang dapat mengalihkan perhatian aku agar aku dapat menahan lapar. Lepas tu, keluar la mentol idea atas kepala aku..TINK*!


So, aku decide nak buat blog. Aku pun create la blog dengan nama FUKKENLOL. Nama panjang die F***ing Laughing Out Loud. Konsep blog aku ni "light humour". Maksudnya blog aku ni mengandungi humour2 yang ringan la. Isi kandungan dalam blog aku ni,secara jujurnya aku boleh cakap bukan semuanya milik aku yang original. Entry yang betul2 hak milik aku yang original adalah comixed,demotivational poster dan sesetengah gambar gif. Yang selebihnya aku ambik dari mana2 sumber macam memebase,9gag dan sebagainya~

Jenis entry yang menjadi kekuatan blog ni adalah....sudah semestinya comixed! Comixed atau "YonKoma" sepatutnya cuma ada 4 petak untuk jalan cerita. Tapi comixed buatan aku ni selalunya 8 atau 9 petak bergantung dengan jalan cerita la. Dalam comixed aku ni, aku akan ambik mana2 scene dari filem-filem yang aku pernah tonton, pastu aku buat jalan cerita yang karut marut, buat dialog entah apa2 dalam comixed tu. So, kalau sesiapa yang dah jadi pembaca setia blog ni, memang dah biasa la dengan comixed aku ni....hehehe

Antara filem-filem yang dah dijadikan comixed oleh aku ialah: KL Gangster (yang ni paling femesss skali), Hantu Bonceng, Sekali Lagi, Harry Potter, Wanted, Thor dan sebagainya...


Okay!! Tu je kot...kalau korang nak join contest ni...jomm la!!

***Untuk kontez ni..aku akan tag dua minah awesomee nih!


That's all folks!! CIAOO!!!

4 comments:

Fixx said...

thanks..
sudi join ABPP 2011
good luck! (^_^)

Yui Light said...

Thanks tag! Bhahahahahaha! XD

CTK said...

goodluck bro! hehehe...slm prknalan..baru nk knl2 kamu neh..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...